Service

INSTALLATIE

Ook de installatie van uw robotmaaier is bij ons in vertrouwde handen. Of het nu om een eenvoudige of een complexe tuin gaat, of de draad op het gazon of in de grasmat gefreest wordt, wij kunnen deze klus voor u klaren. 

Afhankelijk van de mogelijkheden en uw wensen kiezen we samen voor de beste oplossing. Zoals de plaats van het laadstation, welke het liefst uit het zicht en indien mogelijk in de schaduw komt te staan. Voor het infrezen van de draad beschikken wij over een kabellegmachine, die de begrenzingsdraad ongeveer 4cm diep in de grasmat legt. Vervolgens wordt de robotmaaier geprogrameerd naar uw wensen.

Natuurlijk geldt hoe groter of complexer het gazon, des te langer we er mee bezig zijn en hoe meer materiaal er nodig is. Vandaar dat wij de prijs voor een installatie pas na het zien en evalueren van uw tuinplan objectief met u kunnen delen.

Voor een passend installatieadvies komen wij vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden in uw tuin te bekijken.

JAARLIJKS WINTER ONDERHOUD.

Aan het eind van het maaiseizoen bieden wij als dealer professioneel winteronderhoud voor robotmaaiers aan. Een winterbeurt houdt in: Inspectie, reiniging, reparatie in overleg, machinetest, veiligheids- en systeemtest, software update.
Controle van het accupakket, controle van maaimessen. Zo blijft uw robotmaaier efficiënter werken en gaat deze langer mee.

ONDERHOUD

Regulier onderhoud; Dit kunt u zelf doen.

Waarschuwing:

1 Wanneer u werkzaamheden uitvoert aan de maairobot, zet dan altijd de hoofdschakelaar in stand 0 (uit).

2 Gebruik in geen geval een tuinslang, hogedrukreiniger of gieter om de robotmaaier of het laadstation schoon te maken.

3 Gebruik altijd veiligheids handschoenen om letsel door het maaimes te voorkomen.

 

Om de robotmaaier in goede conditie te houden is het noodzakelijk regelmatig de machine te reinigen en te inspecteren op ontstane beschadigingen.

Omdat de robotmaaier een mulchfunctie heeft kan er aan de maaier, aan de wielen en aan het maaimes na verloop van tijd gras blijven plakken. Het is dan ook belangrijk om de robotgrasmaaier schoon te houden om slecht presteren te voorkomen en voor een langere levensduur.

Voor het reinigen kunt u een zachte (afwas) borstel of vochtige doek gebruiken om de opgedroogde grasresten te verwijderen.

Als het maaiseizoen voorbij is kan de robotmaaier gereinigd in de vorstvrije winterstalling.

Voor de juiste winteropslag condities voor uw maaier moet u de handleiding raadplegen.

REPARATIE

Het kan altijd een keer gebeuren dat uw robotmaaier niet meer naar behoren functioneert. Ook dan kunnen we u van dienst zijn! Onze werkplaats is uitgerust met modern apparatuur en de juiste uitlees software om uw robotmaaier vlot te herstellen.

Ook het testen van de perimeterdraad in uw tuin op draadbreuk is voor ons geen probleem, ook hiervoor beschikken wij over het juiste meetapparatuur.

Nagenoeg alle onderdelen hebben wij op voorraad, zodat u snel weer over uw robotmaaier kunt beschikken.

Mocht de reparatie onverhoopt toch een langere tijd in beslag gaan nemen, dan hebben we de mogelijkheid om een leenmachine ter beschikking te stellen.